Cazare Campia Turzii | Accommodation Campia Turzii | Hoteluri Pensiuni Vile Campia Turzii

Orasul Campia Turzii | Oferte Cazare Campia Turzii | Turism de afaceri si agrement in Campia Turzii




Cazare Romania > Transilvania > Judetul Cluj > Cazare Campia Turzii


 
 

Cazare Campia Turzii

Oferte Campia Turzii 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Campia Turzii, Str. Laminoristilor, Nr. 202

Situat la E60, in Campia Turzii, peste drum de intrarea in Combinat, Hotel Andrei ofera cazare in 15 camere moderne. Toate spatiile de cazare sunt dotate cu baie, televizor color si frigider.  Restaurantul ultramodern de 300 de locuri, va asteapta sa degustati o gama variata de preparate culinare traditionale si internationale. In incinta...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Campia Turzii, DN 60

Hotelul A3 este situat în localitatea Câmpia Turzii din județul Cluj și include o piscină sezonieră în aer liber și o terasă. Oaspeţilor le este pus la dispoziţie un bar. Proprietatea include o parcare privată disponibilă gratuit. Toate camerele acestui hotel sunt dotate cu aer...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Campia Turzii, Str. Andrei Muresanu, Nr. 1

Hotel Tiver pune pune la dispozitia turistilor 28 de spatii de cazare structurate in camere single, double si triple. Toate camerele hotelului Tiver sunt dotate cu grup sanitar propriu, tv, linie telefonica directa, frigider si conexiune internet wireless. Turistii hotelului Tiver beneficiaza de restaurant, salon pentru servirea micului dejun, bar si...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Campia Turzii, Str. Teilor,nr. 31

Pensiunea La Broscuţa oferă o piscină de sezon în aer liber, un teren de tenis la un cost suplimentar, acces gratuit la internet Wi-Fi şi parcare privată gratuită. Fiecare cameră are aer condiţionat, TV prin cablu şi o zonă de relaxare cu o canapea. Baia privată este prevăzută...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Campia Turzii, Str. Laminoristilor, nr. 208A

La intrarea in municipiul Campia Turzii dinspre Turda , te invita sa opresti si sa o admiri, o simfonie de culori si forme rustice, pline de farmec: este complexul Milexim . Format din doua pensiuni, cu un restaurant rustic, restaurant medieval, o terasa luminoasa si o crama racoroasa, complexul Milexim este perfect pentru evenimente, conferinte...

Informatii
9.3 Nota
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Campia Turzii

Nota 9.3 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Campia Turzii

 
     
 
 
 
     
 
 

Municipiul Campia Turzii este situat din punct de vedere geografic in partea de sud-est a judetului Cluj. Localitatea poarta aceasta denumire ca urmare a unificarii in anul 1925 a celor doua parti a localitatii . Suprafata administrativ-teritoriala a localitatii Campia Turzii este de 2.378,28 ha, din aceasta intravilanul reprezinta 702,49 ha , iar suprafata agricola este de 1474,67 ha.

Din punct de vedere comunitar atestarea primei colectivitati pe teritoriul actualului municipiu Campia Turzii dateaza din anul 1219 si se reflecta intr-un document redactat de cancelaria regala privitor la satul Sincrai.

Cele mai stravechi urme materiale de viata omeneasca care au fost scoase la iveala dateaza din faza timpurie a epocii neolitice din intervalul 6500-300 i.e.n. Alte materiale arheologice, de asemenea din epoca straveche, provin din eneoliticul tarziu, apoi, pe masura inaintarii in timp, din faza de trecere de la eneoliticul tarziu la perioada timpurie a bronzului, pe urma din epoca bronzului, precum si din prima varsta a fierului, si, in fine, din epoca dacica, corespunzatoare celei de a doua varste a fierului.

Epoca veche a antichitatii fiind reprezentata de mai multe probe arheologice si numismatice apartinand perioadei cand Dacia era provincie romana identificate in sus-numita arie, intre care si urmele mai multor asezari. Din vremea de dupa retragerea la sud de Dunare a stapanirii imperiale a Romei, in asa numita epoca a marilor migratii a popoarelor, este semnalata recenta descoperire arheologica in teritoriul orasului Campia Turzii, a urmelor unei asezari a populatiei daco-romane, locuirea fiind data in secolele IV-V; in acelasi loc, s-au gasit resturi de complexe -locuinte si bordeie- mai noi, care provin din secolul VIII, ceea ce demonstreaza faptul ca, in asezarea aceasta a fost reluata locuirea de catre elementul autohton, romanizat, populatie rurala cu indeletniciri campenesti.

Tot din secolele marilor migratii se mai cunoaste trecerea pe aici a avarilor(probabil in anul 700-inceputul secolului VIII), de la care au ramas morminte, precum si existenta in zona a unei asezari din secolele VII-IX, apartinand populatiei autohtone, impreuna cu urme de cultura materiala de epoca.

Abordand istoria orasului Campia Turzii, se poate afirma ca acesta se numara printre cele mai vechi asezari atestate documentar in Transilvania evului mediu, intrarea sa in istorie petrecandu-se in urma cu 780 de ani.
Localitatea purtand numele de Campia Turzii s-a infiintat in anul 1925, prin Decretul regal nr.2456 din 25 septembrie, prin unificarea celor doua comune situate una langa cealalta, Ghiris si Sancrai.

Intrarea in istoria tarii a celor doua asezari, Ghiris si Sancrai, este fixata in scris de vechi documente care le atesta existenta. Mai intai o prima mentionare documentara, datand din anul 1219, despre satul Sancrai, ce atunci se identifica cu mosia regala, asezarea purtand chiar in denumirea sa, pe cea de sat al Sfantului Rege. Ghirisul si-a aflat prima sa atestare documentara intr-un document de la anul 1292, in care este pomenit ca mosie.

In anul 1610 localitatea Ghiris este ridicata la rangul de targ, iar in anul 1950 Campia Turzii devine oras.
In 11 noiembrie 1998, orasul Campia Turzii este declarat municipiu.